Participatie Podcast

De podcast over participatie en meedoen in de maatschappij. Voor iedereen die in het publieke domein werkt. Met ervaringsverhalen uit de praktijk. Over bewonersparticipatie, openbare ruimte, ruimtelijke ontwikkeling, welzijn en werk. Luister naar de inspirerende verhalen.

Afleveringen Participatie Podcast

Opleiding - It's all about community

Aflevering 1: Bewonersinitiatief ‘Noaberschap Ugchelen’

Toenemende vergrijzing, eenzaamheid, steeds langer thuiswonen. Durf jij dan om hulp te vragen? Of weet jij aan wie je je hulp kunt aanbieden? Omzien naar elkaar blijkt best lastig.

Dorpsraad Ugchelen springt met het initiatief ‘Noaberschap’ in dit gat. Dat doen ze al jarenlang heel succesvol en zonder hulp van de gemeente.

>> Luister deze podcast

Opleiding - It's all about community

Aflevering 2: Omgaan met weerstand bij bewoners

Participatie is niet altijd een feestje. Soms moet je als overheid lastige beslissingen nemen. Beslissingen waar niet iedereen blij mee is en waarbij weerstand ontstaat.

Hoe ga je om met deze weerstand? Is participatie dan wel mogelijk? Adviseur Berry Prins heeft zich hierin gespecialiseerd.

>> Luister deze podcast

Opleiding - It's all about community

Aflevering 3: Met elkaar werk maken van werk

Werk. Voor de ene persoon een vanzelfsprekendheid. Voor de ander een uitdaging. Hoe kunnen we elkaar helpen zodat zoveel mogelijk mensen kunnen werken?

Gemeente, Werkbedrijf, werkgevers en kandidaten kunnen dat samen voor elkaar krijgen. Een mooi voorbeeld uit Apeldoorn, een van de voorlopers op het gebied van werk en participatie.

April 2020 komt deze podcast online.

Luister de podcast

Tips voor de Participatie Podcast

Inspirerende voorbeelden, mooie verhalen. Voor de Participatie Podcast zijn tips uit de praktijk altijd welkom. Stuur een mail naar onderstaand e-mail adres en vertel waarom jouw tip echt in de Participatie Podcast hoort.

Contact

06 – 23 14 25 78
Saskia@itsallaboutcommunity.nl
Bezoekadres: Tot2021 aan de Molenstraat-Centrum 1 in Apeldoorn. Kantoorruimte 1.8 GOLD Works

© 2020 It’s all about community | Privacyverklaring