Participatie Podcast

De podcast over participatie en meedoen in de maatschappij. Voor iedereen die in het publieke domein werkt. Met ervaringsverhalen uit de praktijk. Over bewonersparticipatie, openbare ruimte, ruimtelijke ontwikkeling, welzijn en werk. Luister naar de inspirerende verhalen.

Afleveringen Participatie Podcast

Opleiding - It's all about community

Aflevering 1: Bewonersinitiatief ‘Noaberschap Ugchelen’

Toenemende vergrijzing, eenzaamheid, steeds langer thuiswonen. Durf jij dan om hulp te vragen? Of weet jij aan wie je je hulp kunt aanbieden? Omzien naar elkaar blijkt best lastig.

Dorpsraad Ugchelen springt met het initiatief ‘Noaberschap’ in dit gat. Dat doen ze al jarenlang heel succesvol en zonder hulp van de gemeente.

>> Luister deze podcast

Opleiding - It's all about community

Aflevering 2: Omgaan met weerstand bij bewoners

Participatie is niet altijd een feestje. Soms moet je als overheid lastige beslissingen nemen. Beslissingen waar niet iedereen blij mee is en waarbij weerstand ontstaat.

Hoe ga je om met deze weerstand? Is participatie dan wel mogelijk? Adviseur Berry Prins heeft zich hierin gespecialiseerd.

>> Luister deze podcast

Opleiding - It's all about community

EXTRA editie: Online participatie

Online participatie. Door de situatie met het Corona-virus is het opeens een actueel onderwerp. Maar hoe doe je digitale participatie bij beleids- en planvormingsprocessen en het stimuleren van bewonersinitiatieven? Online bewonersparticipatie is daarom het onderwerp van deze extra editie van de Participatie Podcast.

Willem Smink (Royal Haskoning DHV), Michel Bovy (Buurtrijk) en Michiel van den Ingh (Argu) vertellen erover.

>> Luister deze podcast

Opleiding - It's all about community

Aflevering 3: Met elkaar werk maken van werk

Werk. Voor de ene persoon een vanzelfsprekendheid. Voor de ander een uitdaging. Hoe kunnen we elkaar helpen zodat zoveel mogelijk mensen kunnen werken?

Gemeente, Werkbedrijf, werkgevers en kandidaten kunnen dat samen voor elkaar krijgen. Een mooi voorbeeld uit Apeldoorn, een van de voorlopers op het gebied van werk en participatie.

>> Luister deze podcast

Opleiding - It's all about community

Aflevering 4: Horizon Gemeente Raalte 2040

Samen met bewoners en bedrijven werken aan de Omgevingsvisie. Alle gemeenten zijn er druk mee bezig. In Raalte is dit op een hele creatieve en open manier aangepakt. Geen dikke rapporten, maar een beeldend eindresultaat.

Vincent Breen en Petra Hofman vertellen erover in deze editie van de Participatie Podcast.

>> Luister deze podcast

Opleiding - It's all about community

Aflevering 5: Participatie door het bedrijfsleven

In Zwolle is iets bijzonders gaande. Hier heeft het bedrijfsleven het initiatief genomen om een Verstedelijkingsperspectief voor de stad te maken. Niet wachten totdat de overheid aan de slag gaat, maar zelf de handen uit de mouwen steken.

Berenda de Paus (Delta Wonen) en Mark Broekhuijsen (Nijhuis Bouw) vertellen in deze editie van de Participatie Podcast over dit initiatief van het Zwols Concilium.

>> Luister deze podcast

Luister de podcast

Tips voor de Participatie Podcast

Inspirerende voorbeelden, mooie verhalen. Voor de Participatie Podcast zijn tips uit de praktijk altijd welkom. Stuur een mail naar onderstaand e-mail adres en vertel waarom jouw tip echt in de Participatie Podcast hoort.

Contact

06 – 23 14 25 78
Saskia@itsallaboutcommunity.nl
Bezoekadres: Tot2021 aan de Molenstraat-Centrum 1 in Apeldoorn. Kantoorruimte 1.8 GOLD Works

© 2020 It’s all about community | Privacyverklaring