Participatie Podcast

De podcast over participatie en meedoen in de maatschappij. Voor iedereen die in het publieke domein werkt. Met ervaringsverhalen uit de praktijk. Over bewonersparticipatie, openbare ruimte, ruimtelijke ontwikkeling, welzijn en werk. Luister naar inspirerende verhalen van bewoners, bedrijven, adviseurs en mensen die in het publieke domein werken.

Luister de podcast

Over ‘Omgaan met weerstand bij bewoners’

“Weerstand is alles wat mensen doen om iets tegen te houden. Verandering of vernieuwing, dat vinden mensen spannend.” vertelt Berry Prins. Door zijn jarenlange ervaring in de volkshuisvesting heeft hij heel wat ervaring met weerstand. Want NIMBY (Not In My Backyard) is van alle jaren.

In deze aflevering van de Participatie Podcast praat Saskia van Klaarbergen met Berry Prins over omgaan met weerstand bij bewoners.

Intern je zaken regelen

“De eerste stap is om intern je zaken goed te regelen. Wil iedereen echt dat het plan doorgaat? Welke ruimte heb je om te onderhandelen?” Met deze tip komt Berry aan het begin van deze aflevering van de Participatie Podcast.

Omgaan met weerstand bij bewoners hoort bij dit werk. “Flexibel en inventief zijn, inhoudelijk weten waar je het over hebt en kunnen handelen” dat heb je nodig om succesvol met weerstand om te gaan.

Social media

“Aan het begin van deze eeuw hadden we bij de wijkvernieuwing zalen vol met mensen met spandoeken” vertelt Berry. “Nu is daar social media bijgekomen.” Wat verandert dat aan het omgaan met weerstand? En hoe gaat hij hiermee om? Dat hoor je ook in deze aflevering van de Participatie Podcast.

Casus: komst van AZC

Een landelijke actiegroep die zich mengt in jouw lokale initiatief. Het kan voor heel wat ruis en onrust zorgen. Berry vertelt hoe hij hiermee om is gegaan: “We hebben contact met ze gezocht, dat was ze nog nooit eerder overkomen!”

Omgaan met weerstand bij bewoners

Nieuwsgierig naar alle tips en ervaringen van Berry Prins? Wil je weten waar je aan moet denken bij het omgaan met weerstand bij bewoners? En wat doe je als bij het bestuur de koers verandert? Luister naar aflevering 2 van de Participatie Podcast voor de antwoorden.

Luister de podcast

Contact

06 – 23 14 25 78
Saskia@itsallaboutcommunity.nl
Bezoekadres: Tot2021 aan de Molenstraat-Centrum 1 in Apeldoorn. Kantoorruimte 1.8 GOLD Works

© 2020 It’s all about community | Privacyverklaring